Zelf apparatuur configureren

Wij verwelkomen klanten die graag eigen apparatuur gebruiken. Configureer je apparatuur zoals hieronder beschreven.

Alles-in-1

• De verbinding gebruikt VLAN 4 en 34.
  • Router moet DHCP-requests doen op VLAN 4 voor TV en 34 voor internet (802.1q)
  • Default route moet over VLAN 34 gaan.
  • Er moet NAT worden toegepast voor verkeer over VLAN 4.
  • Er moeten static routes worden gezet naar 185.24.175.0/24 en 185.41.48.0/24 over het op VLAN 4 verkregen gateway IP. Deze routes worden ook via DHCP optie 121 doorgegeven.
  • De settopboxen hangen in het normale LAN.
  • IGMP snooping of proxying moet worden toegepast op VLAN 4.
  • SIP-server: sip.tweakphone.nl, gebruikersnaam lijkt op ‘31361234567’.

Internet & Bellen

• De verbinding gebruikt VLAN 34.
  • Router moet DHCP-requests doen op VLAN 34 voor internet (802.1q)
  • Default route moet over VLAN 34 gaan.
  • SIP-server: sip.tweakphone.nl, gebruikersnaam lijkt op ‘31361234567’.

Internet Only

• De verbinding is untagged (dus geen VLAN’s).
  • Gebruik de WAN-poort van je eigen router om onze mediaconvertor op aan te sluiten.
  • Gebruik de standaard-instellingen om een IP-adres te verkrijgen.

Let op!

Wij kunnen helaas niet van al onze servicedesk-medewerkers verwachten dat zij uitvoerig bekend zijn met alle mogelijke routers en diens instellingen. Wanneer je belt of mailt voor hulp zullen wij daarom altijd eerst vragen de verbinding te testen met de door ons geleverde apparatuur. Het is ook nadrukkelijk níet mogelijk eigen apparatuur aan te laten sluiten door onze monteurs.