Vrije modemkeuze en eigen apparatuur

Wij verwelkomen klanten die graag eigen apparatuur gebruiken. Configureer je apparatuur zoals hieronder beschreven.

Alles-in-1

• De verbinding gebruikt VLAN 4 en 34.
  • Router moet DHCP-requests doen op VLAN 4 voor TV en 34 voor internet (802.1q). Let op dat beide VLAN's een uniek MAC-adres moeten hebben.
  • Default route moet over VLAN 34 gaan.
  • Er moet NAT worden toegepast voor verkeer over VLAN 4.
  • Er moeten static routes worden gezet naar 185.24.175.0/24 en 185.41.48.0/24 over het op VLAN 4 verkregen gateway IP. Deze routes worden ook via DHCP optie 121 doorgegeven.
  • De settopboxen hangen in het normale LAN.
  • IGMP snooping of proxying moet worden toegepast op VLAN 4.
  • SIP-server: sip.tweakphone.nl, gebruikersnaam lijkt op '31361234567'.

Internet & Bellen

• De verbinding gebruikt VLAN 34.
  • Router moet DHCP-requests doen op VLAN 34 voor internet (802.1q)
  • Default route moet over VLAN 34 gaan.
  • SIP-server: sip.tweakphone.nl, gebruikersnaam lijkt op '31361234567'.

Internet Only

• De verbinding is untagged (dus geen VLAN's).
  • Gebruik de WAN-poort van je eigen router om onze mediaconvertor op aan te sluiten.
  • Gebruik DHCP om een IP-adres te verkrijgen.

Eigen SFP-module of mediaconverter

Alle instellingen hierboven gelden voor je eigen router. Als je ook je eigen mediaconverter wil gebruiken op het passieve koppelvlak dan is dat iets ingewikkelder. We geven je hieronder alle instellingen die je nodig hebt, maar kunnen je geen garantie bieden dat jouw apparatuur geschikt is voor onze verbinding. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor de werking van je verbinding en voor ondersteuning van je apparatuur verwijzen we je naar de leverancier van je apparatuur.

Bijna al onze klanten gebruiken het COA netwerk. Gebruik je het KPN XGSPON netwerk of woon je in de gemeente Harderwijk? Kijk dan hieronder voor jouw juiste instellingen.

Op het COA netwerk

Als je liever een eigen optic, SFP-module of mediaconverter aansluit moet je er op letten onderstaande frequenties te gebruiken. Deze specificaties gelden voor de meeste klanten en kunnen zonder overleg met ons direct gebruikt worden. Het COA-netwerk bevat onder meer de netwerken van E-Fiber, De Wolden, Zuidenveld, KPN Netwerk NL / Reggefiber en T-Mobile / Primevest.

Op het KPN WBA XGSPON netwerk

Als jouw verbinding wordt geleverd via het KPN WBA netwerk met de XGSPON technologie gelden onderstaande eisen. Let op dat je op dit netwerk geen eigen apparatuur aan kunt sluiten zonder ons eerst het serienummer van je apparaat door te geven.

Op het CAI Harderwijk netwerk

Als jouw verbinding wordt geleverd via het netwerk van CAI Harderwijk gelden onderstaande eisen.

Je verbinding maakt normaal gesproken gebruik van een Genexis NT die is geleverd door CAI Harderwijk. Deze Genexis NT (met ethernetaansluiting en RJ45-stekker) is met een SC/APC connector (groen) aangesloten op de FTU (waar het glas afgemonteerd is). De glasvezel in de FTU is zeer kwetsbaar. We raden je daarom sterk af om de Genexis NT los te maken van de FTU. Alleen met een aangesloten Genexis NT kunnen wij goed onderzoek doen. Aan een reparatie zijn kosten verbonden. De Genexis NT van CAI Harderwijk heeft de volgende specificaties:

Let op!

Wij kunnen helaas niet van al onze servicedesk-medewerkers verwachten dat zij uitvoerig bekend zijn met alle mogelijke routers en diens instellingen. Wanneer je belt of mailt voor hulp zullen wij daarom altijd eerst vragen de verbinding te testen met de door ons geleverde apparatuur. Het is ook nadrukkelijk níet mogelijk eigen apparatuur aan te laten sluiten door onze monteurs.