Coanet: Uniek in de markt

Er zijn een paar grote netwerken in Nederland. Denk aan KPN of Ziggo. Echte reuzen, die de techniek en de markt flink in bedwang houden. Tweak doet dat anders. Wij doen heel veel zelf. Zelf apparatuur in wijkcentrales hangen. Zelf monteurs in dienst hebben. En het zo opnemen tegen de grote jongens. Op deze pagina leggen wij uit hoe wij anders zijn dan de rest.

Zonder beperkingen

Bij ons krijg je de maximale snelheid via ons eigen netwerk.

Tweak

KPN

Ziggo

Klein en onafhankelijk

Geen logge organisatie met tal van afdelingen

Tweak

KPN

Techniek in eigen hand

Wij zijn volledig onafhankelijk van de grote jongens

eigen monteurs

Eigen monteurs

Eigen netwerk

Onafhankelijk

Ons eigen netwerk: Coanet

Wat maakt ons onafhankelijk van KPN? Nou, wij hangen zelf apparatuur op in wijkcentrales. Daarom hebben wij véél meer invloed op wat we met onze verbindingen doen. En 1000 Mbit is het belangrijkste speerpunt.

Als je met de trein reist dan koop je een kaartje bij de NS. Zij rijden over het spoor dat beheerd wordt door Prorail. En als je elektriciteit gebruikt betaal je aan Eon of de Nuon. Zij leveren hun stroom over het netwerk van Liander of Tennet.

Als je glasvezel gebruikt dan koop je een verbinding bij KPN of Tweak. En wij leveren over de netwerken van onder andere Reggefiber, E-Fiber, Glasvezel de Wolden en RE-NET. Zij leggen de fysieke glasvezelkabels, onder de grond, naar de meterkast. Al die kabels komen samen uit in de wijkcentrale.

De meeste glasvezelproviders kopen hun verbindingen in bij KPN. Dat doen wij ook in steden waar Coanet nog niet aanwezig is. Het nadeel van verbindingen inkopen bij KPN is dat je niet uniek kunt zijn. Bovendien zijn deze verbindingen erg duur.

Alleen providers die zelf in de wijkcentrale aanwezig zijn hebben invloed op de snelheid en de inkoop-prijs van een verbinding. Het aantal providers in Nederland dat zelf in wijkcentrales aanwezig is, is op één hand te tellen. De drie grootsten? KPN, Vodafone en Tweak.

Tweak netwerk

KPN netwerk