Tweak Monteur

Monteurs en de Oplevering

Als kleine provider hebben wij onze eigen monteurs in dienst, en werken wij nauw samen met een klein aantal vertrouwde aannemers. Je krijgt dus altijd onze eigen monteur op bezoek, of een medewerker van Schoo Computerdiensten of Quist ICT. Normaalgesproken komen wij eenmaal met een monteur bij je op bezoek, tijdens de oplevering. In zeldzame gevallen kan het noodzakelijk zijn dat een monteur een storingsbezoek komt brengen.

 

Basisinstallatie Volledige installatie
Modem aansluiten Inclusief * Inclusief *
Televisie aansluiten Inclusief
Kabels trekken 2 x 20 meter inbegrepen
Apparaten aansluiten 2 apparaten inbegrepen
Maximale duur 30 minuten 90 minuten
WiFi-repeater Optioneel voor €80,- per stuk Optioneel voor €80,- per stuk
Inbegrepen € 50,- eenmalig

* Wij sluiten het modem aan en hangen het naar wens op, mits op een houten ondergrond.

Een abonnement bestellen

Elke verbinding begint met de keuze voor Gigabit glasvezel. Als je overtuigd bent geraakt van onze prijzen en snelheden, dan is het tijd om te bestellen. Dat kan eenvoudig via deze website. Na de bestelling krijg je direct een email met een link om de bestelling te bevestigen. Nadat je hebt bevestigd gaat de levertijd van start.

Het wachten kan beginnen

Er zijn een paar factoren van invloed op je levertijd. Allereerst hebben wij te maken met een wettelijke bedenktijd. Deze bedenktijd is per wet vastgelegd en daarom niet te omzeilen. Ook is het niet mogelijk van deze wettelijke bedenktijd af te zien. Je bedenktijd gaat lopen nadat je bestelling bij ons ontvangen en bevestigd is.

Na de bedenktijd reserveren wij jouw verbinding bij onze netwerkleverancier. Afhankelijk van waar je woont neemt een bestelling meestal één tot twee weken in beslag.

Op het moment dat wij een verwachte leverdatum van onze netwerkleverancier hebben ontvangen bellen wij voor het maken van een monteursafspraak. De monteur komt tijdens dit bezoek je verbinding activeren en laat hem werkend achter.

Het komt ook voor dat de glasvezel nog niet tot in de woning ligt of dat er in zijn geheel nog geen glasvezel beschikbaar is. In dat geval komt er een langere levertijd bij de bestelling kijken. De kosten voor al deze situaties zijn echter gelijk. Indien noodzakelijk komt er eerst een monteur van de netwerkleverancier langs die de glasvezel tot in de meterkast monteert. Het zou wel kunnen zijn dat je in dat geval meerdere leverafspraken moet plannen.

De installatie

De monteur komt langs om het glasvezelmodem in de meterkast aan te sluiten. Nadat de monteur de installatie heeft voltooid, kun je beginnen met de zeer eenvoudige doe-het-zelf installatie. Bekijk voor tips voor het aansluiten ons blog.

Zorg er altijd voor dat er binnen 1,5 meter van het aansluitpunt van het modem (over het algemeen in de meterkast) een werkend stopcontact aanwezig is. Wanneer er geen werkend stopcontact aanwezig is dan kan de monteur jouw verbinding niet opleveren of is het mogelijk dat er extra kosten worden gemaakt.

Een volledige thuisinstallatie?

Wanneer je liever gebruik maakt van een volledige installatie kun je dit tijdens de bestelling opgeven. De eerste glasvezel-monteur zal dan als gebruikelijk het glasvezelmodem aansluiten en alle overige apparatuur ontvangt je dan vooraf per pakketpost. Deze installatie kan pas plaatsvinden als je alle apparatuur van ons hebt ontvangen.

Onder de volledige installatie vallen de volgende zaken:

Regels voor een volledige installatie:
Als je graag gebruik maakt van een volledige installatie dan kun je dit aangeven tijdens de bestelling. Wij zullen contact opnemen voor het maken van een afspraak, en vragen dan alvast wat er allemaal moet gebeuren.

 • Wij installeren standaard 2 apparaten. Een apparaat kan een computer, telefoon of televisie zijn.
 • Kabels worden zoveel mogelijk uit het zicht gelegd en vastgezet tegen de plint.
 • Het leggen van kabels via goten en/of het doen van boringen kan enkel tegen meerprijs, ter plekke af te spreken en te verrekenen met de monteur.
 • Er wordt maximaal 20 meter kabel gelegd per apparaat, en langere kabel is mogelijk tegen meerprijs.
 • De monteur kan direct bij het bezoek op verzoek overige additionele diensten en producten leveren.
 • Voor het betreden van, en werken in, kruipruimtes gelden de volgende voorwaarden:
  • De kruipruimte is droog.
  • De kruipruimte is minimaal een meter hoog.
  • De kruipruimte is vrij toegankelijk.
  • Er mogen geen obstakels aanwezig zijn in de kruipruimte.
  • De klant dient aanwezig te zijn zolang de monteur zich in de kruipruimte bevindt.
 • Het doen van boringen door de vloer geschiedt alleen op door de door de klant aangegeven plek en voor risico van de klant.
 • Het is monteurs van Tweak niet toegestaan te boren in vloeren waarin vloerverwarming aanwezig is en wij doen geen gevelboringen of boringen in buitenmuur.

De prijzen van meerwerk zijn als volgt:

Artikel Informatie Prijs
Extra apparaat aansluiten (het aansluiten van een apparaat inclusief 20 meter UTP-kabel) € 30,- per apparaat
Extra lengte bekabeling (CAT5e UTP) € 2,- per meter
UTP-kabel herstellen / connector plaatsen (max 2 stekkers per kabel) €5,- per kabel
Boring (alleen na overleg en akkoord klant, onder voorwaarden zoals hierboven aangegeven) €10,- per stuk
Storingsbezoek (voorrijkosten + eerste 30 minuten) €60,-
per bezoek
Onderzoek snelheid (voorrijkosten + eerste 30 minuten) €60,-
per bezoek
Extra arbeid (uitloop overige werkzaamheden) €17,50 per kwartier
Voorrijkosten na-aansluiting €60,-
WiFi-repeater (type 1750e) €80,- per stuk

* de eerste 2 apparaten zijn inbegrepen bij een volledige installatie.

Zeg de oude provider op

Wij raden je aan je vorige verbinding pas op te zeggen op het moment dat wij je verbinding werkend hebben opgeleverd. Op die manier weet je altijd zeker dat je niet zonder verbinding komt te zitten. Het kan wel zijn dat dit extra kosten met zich meebrengt. Een kleine moeite voor een boel zekerheid.