Onderhoud Sparql van 29 op 30 juni

Binnenkort voert Sparql onderhoud uit in Almere en Enschede. Tijdens de nacht van maandag 29 juni op dinsdag 30 juni zal er een korte onderbreking zijn in alle zenders.

Het onderhoud wordt uitgevoerd rond 04:00 's nachts. Alle zenders worden hierdoor getroffen. Ook zal het helaas niet mogelijk zijn programma's op te nemen die omstreeks vier uur 's nachts worden uitgezonden.

Sparql verwacht dat het onderhoud in totaal één uur duurt.

Dit onderhoud voert Sparql uit als voorbereiding op de nieuwe dienst genaamd 'retransmissie'. Met retransmissie moet de kans op haperingen in het beeld sterk afnemen.

Wij merken dat haperingen in het beeld nog zelden voorkomen. Toch geeft een aantal klanten aan hier nog wel regelmatig last van te hebben. Dat betekent bijna altijd dat er een probleem in het thuisnetwerk aanwezig is. Retransmissie zorgt er voor dat ook in deze netwerken het beeld vloeiend blijft spelen.

Voor de echte techneuten onder ons: Sparql schakelt tijdens dit onderhoud over van UDP-streams naar RTP-streams. Dat betekent dat klanten met een zelfgebouwd mediacenter hun instellingen moeten wijzigen.