Tweak verhoogt prijzen voor glasvezel

Wij verhogen de prijzen van onze glasvezel-abonnementen met 2 euro per maand. Dat geldt voor abonnementen op alle netwerken waar wij actief zijn. Als je per jaar betaalt voor 1000 Mbit dan krijg je nog steeds een flinke korting, want je betaalt dan voortaan geen 365 maar 395 euro per jaar. Deze prijzen gelden direct voor nieuwe bestellingen, en per 1 september voor bestaande klanten.

Als gevolg van de prijsverhoging betalen bestaande klanten vanaf 1 september het nieuwe tarief. Daarom zullen de nieuwe prijzen zichtbaar zijn op de factuur die je in augustus ontvangt. Als je recent voor een jaar vooruit hebt betaald, dan hoef je dus niet bij te betalen. Je betaalt daarom het nieuwe tarief pas vanaf de eerstvolgende factuur die na 1 september valt.

Ook vooruitbestellingen die na 1 september worden opgeleverd gaan bij aanvang de nieuwe tarieven betalen.

Nieuwe tarieven

AbonnementNetwerkOude prijsNieuwe prijs
Glasvezel 1000 MbitCoanet€40,- p/m
€365,- p/j
€42,- p/m
€395,- p/j
Glasvezel 50 MbitCoanet€35,- p/m€37,- p/m
Glasvezel 10 GigabitCoanet€95,- p/m€105,- p/m
Glasvezel 50 MbitKPN netwerk€40,- p/m€42,- p/m
Glasvezel 100 MbitKPN netwerk€45,- p/m€47,- p/m
Glasvezel 500 MbitKPN netwerk€65,- p/m€67,- p/m

Alle genoemde abonnementen bevatten internet en bellen. TV van Sparql blijft ongewijzigd.

Prijsverhoging noodzakelijk

Onze prijzen zijn al vier jaar niet verhoogd. Nu hebben de afgelopen jaren wel te maken gehad met inflatie, stijgende inkooptarieven en flinke investeringen, maar die kosten altijd zelf gedragen. Daarom is het noodzakelijk geworden een correctie uit te voeren. De nieuwe tarieven stellen ons in staat te blijven strijden voor meer Gigabit glasvezel, dat voor iedereen bereikbaar en betaalbaar blijft.

In 2014 zij wij begonnen met het leveren van Gigabit glasvezel. Het abonnement kostte destijds 75 euro per maand, maar werd al snel verlaagd naar veertig euro. Een jaar later introduceerden wij de mogelijkheid om per jaar 365 euro te betalen voor 1000 Mbit; omgerekend ongeveer dertig euro per maand.

Iedereen 1000 Mbit

Het is ons doel om Gigabit glasvezel te kunnen leveren voor een schappelijk tarief. Niet alleen in de gebieden waar wij nu actief zijn, maar uiteindelijk in héél Nederland. Internetverbindingen mogen niet langer een beperkende factor zijn in je digitale leven. Dat doen wij door samen te werken met open netwerken en onze abonnementen en tarieven overal gelijk te houden. Tot nu toe lukt dat overal waar wij leveren, behalve op het netwerk van KPN. Daar zijn immers lagere snelheden mogelijk tegen hogere inkooptarieven.

We zijn trots het vier jaar lang zonder prijsverhogingen te hebben volgehouden en danken bestaande en nieuwe klanten voor hun begrip. Zeg je liever je abonnement op? Laat ons dat dan graag vóór 1 september weten.

Er zit nog een aantal spannende aankondigingen aan te komen waar wij zelf erg naar uitkijken. Hou ons dus de komende maanden goed in de gaten.