Tweak beste onafhankelijke provider volgens bezoekers Tweakers

Op donderdagavond 4 februari werden in het Rozentheater in Amsterdam de negende editie van de Tweakers Award uitgereikt. Voor deze awards kiezen de bezoekers van Tweakers onder meer de beste hardware, gadgets en dienstverleners. Net als voorgaande jaren was Tweak één van de genomineerden in de categorie 'beste internetprovider (NL)'. In deze categorie wisten wij de vijfde plaats in de wacht te slepen. Alleen de grote partijen en hun dochters wisten meer stemmen te oogsten. Daarmee wist Tweak zich te plaatsen als beste onafhankelijke provider van Nederland.

Tweakers-Awards-uitreiking

Wij zijn bijzonder trots op deze notering. Wie goed kijkt ziet dat enkel de écht grote partijen hoger scoren. Het is natuurlijk logisch dat een provider met veel klanten, ook een boel stemmen binnenhaalt. Toch wist Tweak met 4,1% van de stemmen een forse score neer te zetten. Wij staan daarmee slechts pal achter Telfort, en voor wie KPN, XS4ALL en Telfort als één bedrijf wil zien, zouden wij er vandoor gaan met de derde plaats.

Tweakers-Awards-Beste-Internetprovider-(NL)

Tweak biedt als enige provider een snelheid van 1000 Mbit in meer dan 300.000 huishoudens in Nederland. Dat doen wij door zelf ons eigen netwerk Coanet uit te rollen in wijkcentrales tientallen woonplaatsen in Nederland. Dat is een erg kostbaar en uitdagend project. En we zijn nog lang niet klaar, later dit jaar hopen wij ruim een half miljoen huizen te kunnen voorzien van de mogelijkheid om te kiezen voor een glasvezelverbinding van een gigabit.

Wij zijn erg blij en trots met deze waardering. Daarom hieven wij vanmiddag het glas, en proostten wij op een nóg hogere score komend jaar. Wij willen iedereen die op ons gestemd heeft hartelijk bedanken en blijven werken aan het snelste netwerk van Nederland. Onze doelstellingen zijn om dit jaar 500.000 huishoudens te kunnen voorzien van 1000 Mbit internet via de glasvezel. Dat betekent dat we nog meer mensen blij kunnen maken met een verbinding bij de beste onafhankelijke provider van Nederland.

Bubbels ter viering Tweakers Awards