Vraagbundeling RE-NET in de Veendorpen in geslaagd

RE-NET gaat glasvezel aanleggen in de buitengebieden van Tiendeveen, Noordscheschut, Nieuweroord, Hollandscheveld, Nieuw Moscou, Elim en Nieuwlande, de zogenaamde Veendorpen van de gemeente Hoogeveen.

Bij de vraagbundeling in de Veendorpen heeft 52,1 % van de inwoners in de buitengebieden een glasvezelabonnement afgesloten. Hiermee is voldaan aan de belangrijkste voorwaarde, namelijk minimale deelname van 50% om een glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen. Wethouder Jan Steenbergen: “Dit is fantastisch nieuws voor de inwoners. Snel internet is ook cruciaal voor de economische ontwikkeling van de gemeente. Bedrijven en inwoners in het buitengebied, en ook in de kernen, hebben goede verbinding nodig om mee te kunnen en blijven gaan met de ontwikkelingen in de toekomst. Met glasvezel haal je de modernste technologie met een enorme capaciteit in huis.”

Vastrechtbijdrage

In Hoogeveen werkt RE-NET met een vastrechtbijdrage. Dat heeft te maken met de extra hoge investeringen die gepaard gaan met het buitengebied. Deze vastrechtbijdrage is verplicht, en wordt altijd gerekend in combinatie met een abonnement bij een provider. Neem je geen abonnement? Dan betaal je de vastrechtbijdrage niet. Deze bijdrage wordt dus door RE-NET gerekend, maar zal wel door Tweak worden geïnd. De vastrechtbijdrage is vastgesteld op €8,95 per maand en RE-NET heeft aangegeven deze niet te zullen indexeren of verhogen. Ook kan de vastrechtbijdrage niet worden afgekocht.

Planning Veendorpen

RE-NET verwacht in het 3e kwartaal te starten met het aanleggen van het glasvezelnetwerk.

Voor overige vragen omtrent de mitsen en maren van een glasvezelaansluiting kun je contact opnemen met RE-NET.