Voortaan DSL tot 50 Mbit

De downloadsnelheid van VDSL gaat van 40 naar 50 Mbps! Daarnaast zal het abonnement met 20 Mbit voortaan 25 Mbit leveren. Deze upgrade geldt zowel voor bestaande als voor nieuwe klanten.

Door de introductie van VDSL eind 2011 was het mogelijk om in een groeiend aantal huishoudens te internetten met maximaal 40 Mbit. Inmiddels hebben wij alle profielen aangepast en is het mogelijk een snelheid te halen tot wel 50 Mbit. Klanten waarvoor een VDSL-verbinding mogelijk is die hebben gekozen voor 20 Mbit zullen voortaan kunnen internetten met maximaal 25 Mbit. Heeft u nog een ADSL-verbinding met 20 Mbit dan blijft uw haalbare snelheid gelijk. De maximale snelheid is zoals altijd afhankelijk van uw afstand tot de centrale en de kwaliteit van het koper, maar in vrijwel alle gevallen levert VDSL een hogere snelheid dan voorheen mogelijk was.

Op dit moment is in 40% van Nederland een snelheid tot 50 Mbps leverbaar. Eind 2012 zal dit in 70% van Nederland het geval zijn. De ontwikkelingen rond VDSL volgen elkaar inmiddels in rap tempo op.

Bekijk hier het nieuwe DSL-aanbod.

Dynamic Line Management

Op vrijwel al onze nieuwe dsl-verbindingen passen wij DLM toe, ook wel 'dynamic line management'. Deze techniek zoekt volledig automatisch naar de ideale snelheid die mogelijk is op uw lijn. Waar voorheen een modem na de eerste keer opstarten vaststelde wat de snelheid zou moeten zijn en deze vervolgens niet aanpaste, begint DLM met een lage snelheid en bouwt het deze in de loop van een week langzaam op. Wanneer de lijn stabiliteit verliest zal DLM automatisch vaststellen wat de hoogste snelheid is die een stabiele lijn oplevert.