Verwarrende incassoronde voor ING-klanten

Een aantal klanten met een rekeningnummer bij de ING en Knab heeft vandaag ten onrechte een mail ontvangen dat de incasso zou zijn mislukt. Deze mail kan erg verwarrend zijn en is verstuurd als gevolg van een vergissing. Hieronder leggen wij uit wat er aan de hand is.

Onlangs hebben wij aangekondigd dat wij voortaan vanaf een ander rekeningnummer zouden incasseren. Dat komt doordat wij onze automatische incasso hebben uitbesteed aan het bedrijf Debiteuren365. Zij zijn onze nieuwe partner in het incasseren van alle maandelijkse facturen.

Daar zou je als klant eigenlijk niks van mogen merken. Toch hebben wij vandaag hebben gemerkt dat er voor een bepaalde groep klanten wel iets mis ging. Bij de meeste klanten met een rekeningnummer bij de ING is de automatische incasso helaas mislukt. Dat heeft een heel technische reden, en dus helemaal niks te maken met je saldo.

Alle getroffen klanten hebben een automatische mail gekregen die de volgende tekst bevatte:

Wij hebben moeten constateren dat de termijn middels automatische incasso is teruggeboekt.
De reden hiervan kan zijn:
U heeft onvoldoende saldo; dan verzoeken wij u de termijn per omgaande alsnog zelf over te maken.
U heeft de termijn zelf terug laten boeken bij uw bank; dan verzoeken wij u de termijn alsnog te voldoen en ons te informeren over de reden van terugboeken.
U heeft een blokkade voor automatische incasso; dan verzoeken wij u de termijn ook over te boeken en uw bank te verzoeken de blokkade op onze rekening op te heffen.

Deze mail is best verwarrend voor getroffen klanten. De meeste mensen zullen immers best voldoende saldo hebben. Het mislukken van de automatische incasso is gebeurd door een menselijke vergissing. Bovenstaande mail is vervolgens automatisch uitgestuurd, en waarschijnlijk onjuist.

Om dit probleem op te lossen zullen wij de automatische incasso nogmaals uitvoeren, en dit keer op de juiste manier. Ons welgemeende excuses voor de verwarring en het gedoe. Dit had in één keer goed moeten gaan, en dat dat niet is gelukt spijt ons.