Tweak vergroot dekkingsgebied glasvezel, introduceert R+ abonnementen

Tweak breidt glasvezelaanbod uit met nieuw aanbod over Glashart/ Reggefiber netwerk

ALMERE, 9 juni 2010 – Internetprovider Tweak levert sinds maart van dit jaar Internet, televisie en telefonie via het glasvezelnetwerk van KPN in diverse steden in Nederland. Vanaf heden is het glasvezelaanbod van Tweak uitgebreid met abonnementen welke geleverd worden over het glasvezelnetwerk van Glashart/ Reggefiber.

Door het toevoegen van Glashart, onderdeel van Reggefiber, aan het afzetgebied van Tweak, is Tweak de eerste aanbieder van glasvezel waarbij triple-play diensten over de twee grootste glasvezelnetwerken van Nederland worden aangeboden. De abonnementen die over het Glashartnetwerk worden aangeboden verschillen in een aantal opzichten van de abonnementen die over het KPN netwerk worden geleverd. Met name de aanwezigheid van analoge TV, een alles-in-één glasvezelmodem en snelheden tot 200Mbit maken het aanbod uniek.

De nieuwe glasvezelabonnementen, welke met de toevoeging “R+” het levenslicht zien, zijn beschikbaar met snelheden van 35 Mbit, 50 Mbit, 100 Mbit en 200 Mbit, waarbij de uploadsnelheid gelijk is aan de downloadsnelheid. Tweak levert hiermee het snelste Internet van Nederland. Voor het televisiedeel kan er, naast het standaard aanwezige analoge TV signaal, worden gekozen voor digitale interactieve TV van Glashart Media. Het nieuwe aanbod is vanaf de lancering onder andere leverbaar in de regio’s Deventer, Zeewolde, Almere-Buiten, Meppel, Amersfoort en Wijchen.

Commercieel Directeur Dhr. Floris Diemel zegt over het nieuwe glasvezelaanbod: “Reggefiber is een waardige toevoeging aan ons assortiment. Meer dan 110.000 extra huishoudens hebben nu de mogelijkheid om gebruik te maken van triple- play over een zeer stabiel en razendsnel netwerk, HD televisie, glasheldere telefonie en Internet.”

Tweak voert vanaf de lancering van het Reggefiber aanbod de abonnementen over de verschillende netwerken naast elkaar. In de ‘overlapgebieden’ waarin beide netwerkleveranciers actief zijn, kan naar eigen voorkeur een abonnement worden gekozen. Tweak benadrukt hierbij dat het aanbod van de verschillende abonnementen hierin wezenlijk van elkaar verschillen in zowel het televisiedeel als in de meegeleverde hardware.

Bekijk hier alle nieuwe abonnementen.