Schagen krijgt geen glasvezel

De aanleg van een glasvezelnetwerk in de gemeente Schagen gaat niet door. Dat heeft E-Fiber op haar website laten weten. E-Fiber heeft laten weten dat het aantal aanmeldingen onvoldoende is om het glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen.

Wij zijn erg dankbaar voor het vertrouwen van alle klanten die bij ons een bestelling hebben gedaan. Deze week zullen wij iedereen persoonlijk berichten over het eindigen van het glasvezelproject in Schagen en hun persoonsgegevens zullen uit onze systemen worden verwijderd.

Onvoldoende inschrijvingen

De afgelopen twee jaar heeft E-Fiber samen met Tweak campagne gevoerd om alle inwoners en bedrijven te laten profiteren van de voordelen van een glasvezelnetwerk. Eric Vos, directeur van E-Fiber, vindt het heel spijtig dat het niet is gelukt: “We hadden graag geïnvesteerd in de aanleg van een glasvezelnetwerk voor de gemeente Schagen. Maar er is wel een minimale deelname van 40% nodig om de aanleg rendabel te maken. We hebben veel positieve reacties gekregen, maar dat heeft niet geresulteerd in voldoende aanmeldingen. We willen iedereen die zich heeft aangemeld én ingezet voor de aanleg van het netwerk heel hartelijk bedanken.”

Schagen