Tweak werkt samen met Canal Digitaal

Vanaf november kijken alle klanten van Tweak TV met interactieve televisie via internet van Canal Digitaal. Als je nu al TV kijkt via Sparql dan krijg je automatisch een vergelijkbaar pakket voor evenveel of minder geld. Ook zullen alle functionaliteiten waar je nu al gebruik van maakt hetzelfde blijven, of worden uitgebreid. Ondertussen zullen beschikbare zenders grotendeels gelijk blijven. Nieuwe klanten kiezen voortaan uit het Basis HD of Entertainment HD pakket van Canal Digitaal. Als welkomstgeschenk krijgt iedereen met televisie via Tweak per direct een gratis opnemen pakket, en klanten die dit al hadden betalen daar voortaan niet meer voor.

Omdat Sparql heeft besloten te gaan stoppen met haar diensten zal Tweak vanaf november TV leveren van Canal Digitaal. Het gaat om de dienst ‘interactieve televisie via internet’ en dat betekent dat je geen schotel gebruikt, maar geniet van interactieve TV via glasvezel. Op die manier krijg je bij Tweak beschikking over een uitgebreid TV-abonnement voor een scherpe prijs en met tal van moderne functies. Klanten van Canal Digitaal kunnen voortaan via Tweak kiezen voor het snelste internet van Nederland, in al meer dan een half miljoen huishoudens.

In de loop van de maand november zullen alle nieuwe en bestaande klanten worden overgezet op het technische platform van Canal Digitaal. Welke datum dat exact is kan verschillen per klant. Alle klanten met een actief TV-product of lopende bestellingen krijgen hier individueel bericht over. De migratie wordt gefaseerd en in nauw overleg met Canal Digitaal uitgevoerd. Dat betekent dat klanten die voor die tijd worden aangesloten nog heel eventjes de producten van Sparql zullen ontvangen. Als je recent een bestelling hebt gedaan of nu alvast een abonnement wilt nemen kan het zijn dat je nog een korte periode gebruik maakt van de huidige Sparql diensten.

Nieuwe abonnementen

Alle alles-in-1 abonnementen blijven beschikbaar voor hetzelfde maandtarief. Het instap-abonnement is niet langer Sparql Light, maar Basis HD van Canal Digitaal. Hiervoor betaal je hetzelfde bedrag van €15,95 per maand, maar de inhoud is nagenoeg gelijkwaardig aan die van Sparql Basic. Daarom is Basis HD ook een waardige vervanger voor het oude Basic abonnement, maar dan zes euro goedkoper.

Bij alle abonnementen van Canal Digitaal heb je standaard beschikking over live TV pauzeren, Begin Gemist, Replay TV en 100 uur opnemen. Ook kijk je standaard televisie op al je favoriete apparaten, zoals de TV in je huiskamer en slaapkamer, maar ook je smartphone, tablet, AppleTV en Chromecast. Wil je echt alles uit je abonnement halen? Kies van voor Entertainment HD, en geniet van meer dan honderd zenders en extra on-demand content van Film Europe.

Basis HD

15.95

per maand

Royaal instappakket

 • 78 TV-zenders
 • 31 zenders in HD
 • Live TV pauzeren
 • Begin Gemist
 • Replay TV

Entertainment HD

21.95

per maand

Toppakket

 • 106 TV-zenders
 • 35 zenders in HD
 • 42 radiozenders
 • Live TV pauzeren
 • Begin Gemist
 • TV gemist / Replay TV

Optionele extra’s

Natuurlijk is het als vanouds mogelijk je abonnement uit te breiden met allerlei extra pakketten. Zo kun je extra ontvangers huren voor een maximum van 5 voor heel het huishouden. Voor de echte film- en sportliefhebbers zijn er Film1 en Fox Sports en Ziggo Sport.

 • Fox Sports International €9,95 p/m
 • Ziggo Sport Totaal €13,95 p/m
 • Film1 €15,- p/m
 • Extra TV-ontvanger €4,- p/s p/m

Bestaande klanten

Alle abonnementen van Sparql worden overgenomen door Canal Digitaal TV via internet. Klanten krijgen daarom bericht van hun internetprovider met uitleg over de manier waarop hun abonnement zal veranderen. In de meeste gevallen daalt het tarief of neemt de hoeveelheid zenders of mogelijkheden toe.

Doordat de abonnementen van Sparql door Canal Digitaal worden overgenomen kunnen klanten gewoon TV blijven kijken zoals ze gewend zijn. De dienst ‘interactieve TV via internet’ van Canal Digitaal blijft gewoon werken via dezelfde netwerken en met dezelfde televie-ontvangers als je nu al gewend bent. Je hoeft dus niets te doen, en blijft vanaf begin november net zo TV-kijken als dat je bij Sparql al gewend was.

Daarnaast hebben we goed nieuws om jullie welkom te heten bij Canal Digitaal. Vanaf nu heb je de mogelijkheid om 100 uur TV op te nemen, kosteloos! Dit geldt voor alle abonnementen en bovendien zullen we al jullie opnames mee verhuizen naar TV via Internet van Canal Digitaal. Maak je al gebruik van het Opnemen pakket, dan komen die kosten voor jou voortaan te vervallen.

Oud abonnementOude prijsNieuw abonnementNieuwe prijs
Sparql Light€15,95 p/m➡️Canal Digitaal BasisHD€15,95 p/m
Sparql Basic€21,95 p/m➡️Canal Digitaal BasisHD€15,95 p/m
Sparql Premium€31,95 p/m➡️Canal Digitaal EntertainmentHD€21,95 p/m
Opnemen Pakket€4,95 p/m➡️Gratis
FOX Sports International€4,95 p/m➡️FOX Sports International€9,95 p/m
Film1€14,95 p/m➡️Film1€15,- p/m
Ziggo Sport Totaal€14,95 p/m➡️Ziggo Sport Totaal€13,95 p/m
Extra Sparql box€4,- p/m➡️Extra interactieve TV-ontvanger€4,- p/m

Zenderwijzigingen

Door de overstap van Sparql naar Canal Digitaal verandert een aantal zenders. Klanten die voorheen gebruik maakte van Sparql Light of Basic krijgen het pakket Basis HD van Canal Digitaal, terwijl Sparql Premium wordt opgevolgd door Entertainment HD. Hieronder vind je een lijst met zenders die wijzigen.

Nieuwe zendersZenders die verdwijnen
Light / Basic ➡️ Basis HDÉÉN HD
Travelxp HD
The QYOU
esportsTV HD
Spike
VH1 Classic
C-Music
Film Europe HD
France 24 (in English)
Bloomberg
Mediaset Italia
(18+) Penthouse 1 HD
Antena3
BBC Entertainment
BBC Four
BBC One
BBC Two
BBC World News
CBeebies
Meiden van Holland Hard
Playboy TV
TRT
Premium ➡️ EntertainmentCBS Reality
Duck TV
Trace Urban
Schlager TV
Stingray iConcerts
EDGEsport HD
(18+) Reality Kings
(18+) Brazzers TV
(18+) VividTV
2M
AMC
Baby TV
CNN Turk
Comedy Central Extra
Comedy Central Family
Discovery World
Dusk! Deluxe
LiteTV
NDR Fernsehen
PassieXXX
Pro7
RTL2
Sat 1
Travel Channel
TVE
VOX