RE-NET start vraagbundeling in de Veendorpen in Hoogeveen

Maar liefst 51% van de inwoners in de ‘ZaandDörpen’ Pesse, Fluitenberg en Stuifzand heeft begin dit jaar voor een abonnement op glasvezel gekozen. Hiermee is de benodigde grens van 50% behaald. RE-NET gaat nu door met het volgende project in de gemeente Hoogeveen, de buitengebieden van de ‘Veendorpen’ Tiendeveen, Noordscheschut, Nieuweroord, Hollandscheveld, Nieuw Moscou, Elim en Nieuwlande.

In de periode tot 16 april voert RE-NET een vraagbundeling uit. Als 50% van de huishoudens kiest voor een abonnement op glasvezel dan zal de uitrol doorgaan. Vervolgens worden alle adressen met een abonnement aangesloten. Alleen woningen die een abonnement afsluiten krijgen de glasvezelaansluiting in huis. De kabel van woningen zonder abonnement worden op rol in het trottoir of in de berm voor de woning neergelegd.

In Hoogeveen werkt RE-NET met een vastrechtbijdrage. Dat heeft te maken met de extra hoge investeringen die gepaard gaan met het buitengebied. Deze vastrechtbijdrage is verplicht, en wordt altijd gerekend in combinatie met een abonnement bij een provider. Neem je geen abonnement? Dan betaal je de vastrechtbijdrage niet. Deze bijdrage wordt dus door RE-NET gerekend, maar zal wel door Tweak worden geïnd. De vastrechtbijdrage is vastgesteld op €8,95 per maand en RE-NET heeft aangegeven deze niet te zullen indexeren of verhogen. Ook kan de vastrechtbijdrage niet worden afgekocht.

Planning Veendorpen

Voor overige vragen omtrent de mitsen en maren van een glasvezelaansluiting kun je contact opnemen met RE-NET.

  1. Vraagbundeling tot 16 april 2018
  2. Start aanleg juni/juli 2018
  3. Start activatie oktober/november 2018
  4. Eerste abonnementen opgeleverd eind 2018