Tweak start samenwerking met Re-net in buitengebieden Hoogeveen

Inwoners van de buitengebieden van Hoogeveen kunnen zich opmaken voor de uitrol van glasvezel. Als partner van Re-net, onderdeel van Rendo zijn wij trots het buitengebied van Hoogeveen te gaan voorzien van glasvezel met snelheden tot 1000 Mbit. Je kunt direct beginnen met bestellen.

In de periode tot en met 18 december voert Re-net een vraagbundeling uit. Het eerst is Zaanddörpen op glas aan de beurt, gevolgd door de rest van het buitengebied. Als 50% van de huishoudens kiest voor een abonnement op glasvezel dan zal de uitrol doorgaan. Vervolgens worden alle adressen met een abonnement aangesloten. Alleen woningen die een abonnement afsluiten krijgen de glasvezelaansluiting in huis. De kabel van woningen zonder abonnement worden op rol in het trottoir of in de berm voor de woning neergelegd.

Nieuw in het buitengebied van Hoogeveen is dat Re-net werkt met een vastrechtbijdrage. Dat heeft te maken met de extra hoge investeringen die gepaard gaan met het buitengebied. Deze vastrechtbijdrage is verplicht, en wordt altijd gerekend in combinatie met een abonnement bij een provider. Neem je geen abonnement? Dan betaal je de vastrechtbijdrage niet. Deze bijdrage wordt dus door Re-net gerekend, maar zal wel door Tweak worden geïnd. De vastrechtbijdrage is vastgesteld op €8,95 per maand en Re-net heeft aangegeven deze niet te zullen indexeren of verhogen. Ook kan de vastrechtbijdrage niet worden afgekocht.

De planning

Voor overige vragen omtrent de mitsen en maren van een glasvezelaansluiting kun je contact opnemen met Re-net.

  1. Vraagbundeling tot 18 december
  2. Start aanleg maart/april 2018
  3. Start activatie augustus/september 2018
  4. Eerste abonnementen opgeleverd eind 2018