Gigabit glasvezel in Land van Cuijk via E-Fiber

De gemeentes Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert, en Sint Anthonis kunnen zich opmaken voor Gigabit-snelheden via de glasvezel. Netwerkleverancier E-Fiber heeft een samenwerking aangekondigd in het Land van Cuijk. E-Fiber legde al eerder glasvezel aan in de buurgemeentes Boekel, Landerd en Bernheze. Het is per direct mogelijk een abonnement af te sluiten via onze postcodecheck.

Inwoners van Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert, en Sint Anthonis konden in 2016 al kiezen voor een abonnement op glasvezel. Er werd toen door een aantal providers gewerkt aan een vraagbundeling, die in eerste instantie net niet genoeg voorinschrijvingen opleverde. De vraag naar glasvezel bleek dus zeker aanwezig. E-Fiber besloot om de samenwerking aan te gaan met LVCNET en alsnog de aanleg van het glasvezel van het Land van Cuijk te realiseren. Reden genoeg voor Tweak om ook in dit project te stappen. De aanleg van het glasvezelnetwerk staat gepland in het eerste kwartaal van 2018, en E-Fiber verwacht in het tweede kwartaal 2019 klaar te zijn.

Uniek aan de samenwerking met E-Fiber is dat zij ook de buitengebieden aansluiten. Er is daarbij geen sprake van een buitengebiedstoeslag of andere extra kosten. Inwoners van de kernen betalen net zo veel als het buitengebied. In totaal zullen dan ongeveer bijna 41.000 adressen worden aangesloten op glasvezel.

E-Fiber