Gemeente Zundert krijgt glasvezel!

De inwoners van de gemeente Zundert kunnen zich klaarmaken voor de komst van glasvezel in de hele gemeente. Het benodigde aantal aanmeldingen is tijdens de vraagbundelingscampagne niet in alle kernen bereikt, maar het enthousiasme voor supersnel en stabiel internet is er zeker. E-Fiber heeft daarom besloten toch een toekomstbestendig glasvezelnetwerk aan te leggen in de hele gemeente Zundert. De aanleg van het glasvezelnetwerk begint in de zomer van 2020.

E-Fiber

Aanleg

E-Fiber zal in de zomermaanden starten met de aanleg van glasvezel in Zundert. Hierbij worden niet alleen de kernen aangesloten op het glasvezelnetwerk, maar ook alle buitengebieden. Wanneer de eerste inwoners daadwerkelijk gebruik kunnen gaan maken van hun gloednieuwe Gigabit-verbinding is nog niet bekend. Nadere informatie over de planning van de aanleg volgt op korte termijn, zo meldt E-Fiber op hun website.

Omdat het benodigde deelnemerspercentage niet is gehaald, krijgen alleen de inwoners met een abonnement een aansluiting op hun adres. Voor de overige adressen blijft de glasvezel in de straat liggen. Om nu, of in de nabije toekomst, gebruik te kunnen maken van dit nieuwe glasvezelnetwerk is een aansluiting tot in het huis noodzakelijk. Tijdens de aanleg kunnen daarom alle inwoners en bedrijven nog steeds profiteren van een kosteloze huisaansluiting. Daarvoor dient men op tijd een abonnement af te sluiten bij een van de glasvezelproviders (deze uiterste datum zal tijdig worden gecommuniceerd).

Voor de mensen die na de aanleg nog geen abonnement hebben afgesloten, blijft de mogelijkheid bestaan om op een later tijdstip een aansluiting te realiseren. Dit is dan echter wel tegen betaling van de aanlegkosten van de straat tot in huis.

Unieke kans

“De komst van een glasvezelnetwerk is van grote meerwaarde voor onze inwoners en bedrijven, met name in het buitengebied”, zegt Patrick Kok, wethouder bij de gemeente Zundert. "Daarom ben ik blij dat er genoeg enthousiasme en belangstelling is waardoor, degene die het graag willen, gebruik kunnen gaan maken van glasvezel’’

Eric Vos, directeur van E-Fiber, is enthousiast over deze belangrijke stap: “Ik ben blij dat de aanleg straks van start gaat zodat alle inwoners en ondernemers van de gemeente Zundert toch nog kunnen profiteren van de voordelen van het glasvezelnetwerk. Dit is een unieke kans.”

Meer informatie over project en de voortgang is te vinden op: e-fiber.nl/zundert.