Gemeente Oss krijgt glasvezel!

Wij mogen de inwoners van de gemeente Oss van harte feliciteren want het is definitief, er komt glasvezel! Het benodigde aantal aanmeldingen is tijdens de vraagbundelingscampagne niet in alle kernen bereikt, maar het enthousiasme voor supersnel en stabiel internet is er zeker. E-Fiber heeft daarom besloten toch een toekomstbestendig glasvezelnetwerk aan te leggen in de hele gemeente Oss. De aanleg van het glasvezelnetwerk begint in de zomer van 2020.

E-Fiber

Aanleg

E-Fiber zal in de zomermaanden starten met de aanleg van glasvezel in Oss. Hierbij worden niet alleen de kernen aangesloten op het glasvezelnetwerk, maar ook alle buitengebieden van Het Wild tot aan Keent. Wanneer de eerste inwoners daadwerkelijk gebruik kunnen gaan maken van hun gloednieuwe Gigabit-verbinding is nog niet bekend. Nadere informatie over de planning van de aanleg volgt op korte termijn, zo meldt E-Fiber op hun website.

Omdat het benodigde deelnemerspercentage niet is gehaald, krijgen alleen de inwoners met een bevestigd abonnement een aansluiting op hun adres. Voor de overige adressen blijft de glasvezel in de straat liggen. Om uiteindelijk gebruik te kunnen maken van dit nieuwe glasvezelnetwerk is een aansluiting tot in het huis of bedrijfspand noodzakelijk. Tijdens de aanleg kunnen alle inwoners en bedrijven daarom nog steeds profiteren van een kosteloze huisaansluiting. Daarvoor dient men op tijd een abonnement af te sluiten bij ons, of één van de overige glasvezelproviders op het netwerk (de uiterste datum zal tijdig worden gecommuniceerd).

Voor de mensen die na de aanleg nog geen abonnement hebben afgesloten, blijft de mogelijkheid bestaan om op een later tijdstip een aansluiting te realiseren. Dit is dan echter wel tegen betaling van de aanlegkosten van de straat tot in huis.

Unieke kans

Eric Vos, directeur van E-Fiber, is enthousiast over deze belangrijke stap: “Ik ben blij dat de aanleg straks van start gaat zodat alle inwoners en ondernemers van de gemeente Oss toch nog kunnen profiteren van de voordelen van het glasvezelnetwerk. Dit is een unieke kans.”

Meer informatie over project en de voortgang is te vinden op: e-fiber.nl/oss.