Eerste glasvezelaansluiting geactiveerd in Roerdalen

Deze week hebben wij in Melick de eerste klant van Roerdalen aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk. Samen met onze partner JK Automatisering hebben wij de glasvezelaansluiting van de familie Ruiter geactiveerd. Netwerkleverancier E-Fiber geeft hiermee het startschot voor de aanleg van heel gemeente Roerdalen.

De glasvezelaansluiting is geactiveerd onder toeziend oog van E-Fiber en Tweak. De bewoners zijn erg blij met deze activatie: “Wij hebben gekozen voor glasvezel omdat dit de toekomst is. Zeker nu wij vanuit huis werken kan het internet niet snel genoeg zijn. De lage tarieven van Tweak gaven voor ons de doorslag.’’ 

Een snelle verbinding is onmisbaar

De ontwikkelingen gaan snel. De hoeveelheid data die netwerken doorgeven, groeit 40 procent per jaar. We internetten niet alleen, maar we kijken ook steeds meer televisie via internet, denk aan bijvoorbeeld Netflix en Disney, en aan uitgesteld tv kijken. Intussen neemt ook de beeldkwaliteit toe. Van Full HD via Ultra HD naar Super UHD, met steeds hogere resoluties voor een beter en scherper beeld. Dat kost allemaal veel bandbreedte. Voor glasvezel is deze groei geen enkel probleem. We zijn blij dat we heel Roerdalen van glasvezel kunnen voorzien.

Aanleg in Roerdalen

Dit jaar is E-Fiber druk bezig met het realiseren van de aansluitingen bij veel huishoudens en ondernemingen in Roerdalen. Als alles volgens planning verloopt zijn in september 2022 alle straten binnen de gemeente Roerdalen voorzien van het glasvezelnetwerk van E-Fiber. Iedereen die tijdig, voor het einde van de werkzaamheden, een abonnement afsluit krijgt ook een gratis glasvezelaansluiting tot in het pand waarmee gebruik gemaakt kan worden van supersnel en voordelig internet, interactieve televisie en telefonie. 

Ondertussen gaat Tweak door met het activeren van abonnementen. Houd de planning in de gaten om te zien wanneer jij wordt aangesloten..