Eerste glasvezelaansluiting geactiveerd in Mook en Middelaar

Tweak heeft dinsdag het allereerste huis in de gemeente Mook en Middelaar aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk. De glasvezelaansluiting van de familie Jacobs werd geactiveerd door onze eigen monteurs in samenwerking met onze partner JK Automatisering. Netwerkleverancier E-Fiber geeft hiermee het startschot voor de aanleg van heel Mook en Middelaar.

Onder toeziend oog van Tweak werd de glasvezelaansluiting van de familie Jacobs geactiveerd. De bewoners zijn erg blij met deze activatie: “Wij hebben gekozen voor glasvezel omdat dit de toekomst is. Zeker nu er vanuit huis gewerkt wordt en de kinderen vanuit huis studeren is een stabiele snelle internetverbinding belangrijk en onmisbaar.’’ 

Aanleg in Mook en Middelaar

Dit jaar is E-Fiber druk bezig met het realiseren van de aansluitingen bij veel huishoudens en ondernemingen in Mook en Middelaar. Als alles volgens planning verloopt zijn in april 2021 alle straten binnen de gemeente Mook en Middelaar voorzien van het glasvezelnetwerk van E-Fiber. Iedereen die tijdig, voor het einde van de werkzaamheden, een abonnement, afsluit krijgt ook een gratis glasvezelaansluiting tot in het pand waarmee gebruik gemaakt kan worden van supersnel en voordelig internet, interactieve televisie en telefonie. 

Ondertussen gaan de providers door met het activeren van de abonnementen. Iedereen met een abonnement wordt door hen geïnformeerd over de planning.

Een snelle verbinding is onmisbaar

De ontwikkelingen gaan snel. De hoeveelheid data die netwerken doorgeven, groeit 40 procent per jaar. We internetten niet alleen, maar we kijken ook steeds meer televisie via internet, denk aan bijvoorbeeld Netflix en Disney, en aan uitgesteld tv kijken. Intussen neemt ook de beeldkwaliteit toe. Van Full HD via Ultra HD naar Super UHD, met steeds hogere resoluties voor een beter en scherper beeld. Dat kost allemaal veel bandbreedte. Voor glasvezel is deze groei geen enkel probleem. We zijn blij dat we heel Mook en Middelaar van glasvezel kunnen voorzien.