Helaas, geen E-Fiber glasvezelnetwerk in Zeist

Er wordt geen E-Fiber glasvezelnetwerk aangelegd in de gemeente Zeist. Dat heeft E-Fiber onlangs bekend gemaakt in een nieuwsbericht. Met de betrokken partijen hebben we de afgelopen tijd hard gewerkt om alle inwoners en ondernemers te overtuigen van de voordelen van glasvezel. Helaas is het met de aanwezigheid van twee partijen niet mogelijk om het netwerk rendabel aan te leggen en komt het project hiermee ten einde.

E-Fiber noemt dit een noodgedwongen besluit. Na een intensieve campagne heeft E-Fiber begint maart bij het gemeentelijk bestuur aangegeven het netwerk aan te willen leggen. In de tussentijd heeft de gemeente Zeist ook gesprekken gevoerd met KPN en een overeenkomst gesloten. E-Fiber betreurt de werkwijze van KPN en de gemeente en voelt zich gedwongen de aanleg, die anders in april van start zou zijn gegaan, af te blazen. Het rendabel aanleggen van twee netwerken in één gemeente is volgens E-Fiber dan ook niet mogelijk. Zij noemen dit met het oog op het enthousiasme vanuit de inwoners, een lastige keuze.

Wij danken iedereen die bij ons een abonnement heeft afgesloten hartelijk voor het vertrouwen in Tweak. Iedereen uit Zeist die de stap naar Gigabit had gezet middels een aanvraag krijgt vandaag van ons bericht dat zijn of haar bestelling en persoonsgegevens door ons worden verwijderd.