Aanpassingen TV aanbod voor de glasvezel R+ pakketten

In dit nieuwsbericht willen we uw aandacht vragen voor een groot aantal wijzigingen dat plaats heeft gevonden in de afgelopen dagen, of zeer binnenkort plaats zal vinden.

  1. Lancering Buienradar App
  2. RTL HD in ITV basispakket
  3. Introductie nieuwe afstandsbediening
  4. Glashart Media Informatiekanaal
  5. Audiotalen ARTE
  6. Aankondigingen
  7. Mutaties in de zenderpakketten
  8. Toevoegingen aan zenderpakket
  9. Nieuw in het TVmenu

1. Lancering Buienradar App

Met Buienradar is een applicatie ontwikkeld voor de Interactieve Televisiedienst. Al onze klanten krijgen gratis toegang tot de Buienradar-dienst via het Televisietoestel, de bedoeling is om deze applicatie per 5 juli aanstaande beschikbaar te maken. Deze Buienradar applicatie is één van de eerste applicaties die beschikbaar zal komen, met dit soort applicaties willen we laten zien wat u allemaal kan met interactieve Televisie.

2. RTL HD-zenders opgenomen in het basispakket Interactieve Televisie

Per 5 juli aanstaande zullen de verschillende (Nederlandse) RTL-zenders worden toegevoegd aan het Interactieve Televisie basispakket. Als u het pakket “Digitale Interactieve TV” heeft én een HD set-top box, dan kunt u dus binnenkort genieten van haarscherp beeld voor de zenders RTL5, RTL7 en RTL8. Er vinden gesprekken plaats met de andere Nederlandse zenders, hierover krijgt u nieuws zodra dit definitieve vormen aanneemt.

3. Introductie nieuwe afstandsbediening

Vanaf augustus verwacht Tweak de eerste set-top boxen uit te leveren met een nieuwe uniforme afstandsbediening. Deze nieuwe afstandsbediening werkt met elke set- top box die Tweak met een R+ product (inclusief Glashart Media TV diensten) levert (nu of in de toekomst). Het is een speciaal design met duidelijke knoppen voor de belangrijkste functies (TV Gids, Mozaïek, Videotheek, Teletekst). Tevens is hij programmeerbaar voor de meeste TV’s. We hopen binnenkort meer informatie over deze afstandsbediening te kunnen delen.

4. Glashart Media Informatiekanaal

Vanaf dinsdag 5 juli 2011 geeft Glashart Media haar nieuwe informatiekanaal door op het digitale- en analoge platform. Het Glashart Media informatiekanaal wordt vanaf 5 juli 2011 op het digitale platform doorgeven op kanaalnummer 15. Kanaalnummer 15 zit qua indeling direct na de tien Nederlandse en twee Belgische zenders. Op het analoge platform komt het informatiekanaal op de plek van NHK WORLD TV. Hierdoor komt NHK WORLD TV, die tijdelijk was toegevoegd aan het analoge platform in verband met de gebeurtenissen in Japan, te vervallen.

5. Audiotalen ARTE

Arte wordt nu uitgezonden in twee varianten: kanaal 222 Duits en kanaal 224 Frans. Vanaf 5 juli zullen we alleen nog kanaal 222 uitzenden en daaraan de mogelijkheid toevoegen om te schakelen tussen de taal.

6. Aankondigingen

De zender Hallmark (kanaalnummer 238) stopt per 21 juli 2011 met uitzenden en zal hierdoor verdwijnen uit het ITV Pluspakket. De zender Misdaadnet (kanaalnummer 188) stopt per 1 september 2011 met uitzenden en zal hierdoor verdwijnen uit het ITV Pluspakket. Er wordt op dit moment gewerkt aan nieuwe invulling voor deze zenders, zodra hierover meer bekend is zullen u natuurlijk zo spoedig mogelijk hiervan op de hoogte brengen.

7. Mutaties in de zenderpakketten

8. Toevoegingen aan het zenderpakket

Om het verschil tussen de verschillende TV-diensten die Tweak aanbiedt zo klein mogelijk te maken, wordt er continue gewerkt aan het toevoegen van verdere kanalen. We zijn dan ook bijzonder trots te kunnen melden dat er een groot aantal kanalen wordt toegevoegd!

Nummer Naam Pakket
11 Een HD basispakket
12 Ketnet HD basispakket
121 Eredivisie 1 HD EDL pakket
153 Baby TV pluspakket
211 BBC World pluspakket
222 Arte basispakket
223 Star! pluspakket
309 RTV Utrecht basispakket
334 TV Meppel basispakket
341 SLOV basispakket
342 LOS TV basispakket
343 TV Meijerij basispakket
347 Skyline RTV basispakket
353 RTi Hilversum basispakket
355 TV Dordrecht basispakket
359 Alphen Stad TV basispakket
361 RTV Lansingerland basispakket
362 TV Enschede basispakket
363 Mercurius TV basispakket
364 RTV Sternet basispakket
365 LOE Elburg basispakket
370 Slingeland TV basispakket
372 Ntv basispakket
373 Salto 1 basispakket
398 WOTV basispakket
403 BBC 3 pluspakket*
404 BBC 4 pluspakket*
405 BBC Entertainment pluspakket
406 BBC HD hd pakket
465 Al Maghrebyia basispakket
587 Meiden van Holland pluspakket
691 Studio Brussel basispakket
692 MNM basispakket

*Opmerking bij BBC 3 & 4: uitzendingen zijn de gehele dag. Dit in tegenstelling tot BBC3 & 4 bij het Glas Alles-in-1 product, waar overdag geen uitzending is.

9. Nieuw in het TVmenu

Het TV menu heeft een tweetal nieuwe features gekregen;

  1. Regeling volume
    • Het volume kan nu ook via de set-top box geregeld worden. Wanneer u het volume hoger of lager zet komt er een indicator op het scherm.
    • Ook bij “mute” wordt een indicator getoond.
  2. HD indicator
    • De HD en SD zenders zijn nu volledig samengevoegd. Dit betekend dat u een [HD]-logo te zien krijgen als de zender in HD uitgezonden wordt.
    • Als u een HD set-top box heeft, wordt er automatisch voor het HD signaal gekozen. Mocht u om wat voor reden dan ook toch het minder scherpe SD signaal willen kijken, dan kunt u dat instellen onder in het menu van de set-top box.