1000 Mbit via E-Fiber: Tweak voortaan in Landerd en Bernheze

Begin 2017 zullen wij in samenwerking met E-Fiber ons dekkingsgebied voor 1000 Mbit uitbreiden. Wij zijn erg trots nog voor de jaarwisseling bekend te kunnen maken dat wij als tweede operator in het dekkingsgebied van E-Fiber beschikbaar zullen zijn. In de loop van de komende maanden zullen wij ons dekkingsgebied uitbreiden in de bestaande wijkcentrales van E-Fiber, om later direct mee te gaan daar waar E-Fiber in de toekomst glasvezel aanlegt.

E-FiberNa KPN en Reggefiber, zijn wij erg blij met onze samenwerking met onafhankelijke netwerkleveranciers. We hebben de eerste lijnen werkend opgeleverd in het project Glasvezel de Wolden, zijn druk met de eerste testklanten via KabelNoord, en kunnen nu met trots onze samenwerking met E-Fiber aankondigen.

E-Fiber heeft de ambitie glasvezelnetwerken aan te leggen zodat iedereen in Nederland gebruik kan maken van glasvezel. We gebruiken steeds meer data en een snelle en betrouwbare internetverbinding is daarom onmisbaar. E-Fiber werkt er hard aan om dit mogelijk te maken in een groeiend gebied in Nederland.

Gemeente Landerd en Bernheze

In Landerd is E-Fiber in 2016 druk bezig geweest met de aanleg van een glasvezelnetwerk. Dit zal naar verwachting in februari voltooid zijn. We zullen begin 2017 de wijkcentrales in Schaijk, Reek en Zeeland voorzien van apparatuur en verbindingen naar ons netwerk. Daarna kunnen inwoners van de gemeente Landerd vanaf het voorjaar 2017 beschikken over een razendsnelle glasvezelverbinding van Tweak en televisie van Sparql. Het is voor de inwoners van de gemeente Landerd al mogelijk om een bestelling te plaatsen via ons bestelformulier. We zullen dan de verbinding zo snel mogelijk realiseren wanneer de wijkcentrales gereed zijn gemaakt.

In januari begint E-Fiber met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Bernheze. De inwoners van Heesch, Nistelrode, Heeswijk-Dinther, Vorstenbosch en Loosbroek zullen in 2017 en 2018 aangesloten worden op het nieuwe glasvezelnetwerk. Gedurende de aanlegperiode rekent E-Fiber geen aansluitkosten ter waarde van € 450,-. Om gebruik te maken van dit aanbod van E-Fiber dien je wel een abonnement af te sluiten voordat jouw huis wordt aangesloten op glasvezel. Bestel daarom nu alvast je glasvezelabonnement via ons bestelformulier. Tweak zal de internetverbinding zo spoedig mogelijk realiseren zodra E-Fiber jouw huishouden heeft aangesloten op zijn netwerk. Via onze postcodecheck is te zien wanneer wij verwachten jouw woning aan te kunnen sluiten.

Op naar de half miljoen

Met de komst van Schaijk, Reek, Zeeland, Heesch, Nistelrode, Heeswijk-Dinther, Vorstenbosch en Loosbroek verstevigen wij onze positie als derde glasvezel-operator van Nederland. Een prestatie van formaat waar wij erg trots op zijn. Bijna 400.000 huishoudens kunnen nu een abonnement nemen op glasvezel met 1000 Mbit.

In 2017 is het ons voornemen om boven de half miljoen huishoudens uit te komen. Daarvoor is de steun van onze abonnees hard nodig. Hoe meer huishoudens kiezen voor een 1000 Mbit-verbinding van Tweak, des te makkelijker wordt het voor ons om uit te breiden naar nieuwe steden. Het uitbreiden van een glasvezelnetwerk is immers erg kostbaar. Met mega-storingen, jaarlijks stijgende kosten en een groeiende macht voor de grote providers in ons land, is het belangrijker dan ooit dat kleinere providers een onafhankelijk geluid laten horen. Door te kiezen voor een onafhankelijke provider houd je de internetreuzen van Nederland wakker, en het internet open en betaalbaar. Daar heeft iedereen baat bij!

Glasvezel met 1000 Mbit

Snel internet is belangrijk voor iedereen, niet alleen voor de techneut die alles uit zijn verbinding haalt, de downloader die het hele internet leeg trekt of de gamer die rekent op een foutloze verbinding. Snel internet heeft ook zijn voordelen voor liefhebbers van Netflix en YouTube, of bij het maken en opslaan van back-ups. Reden genoeg voor Tweak om in te zetten op glasvezel, de verbinding van de toekomst met snelheden tot 1000 Mbit, en op sommige plaatsen in Nederland zelfs tot 10.000 Mbit. Slome streams, haperende downloads en vertragingen in online games zijn verleden tijd, zelfs als je met het hele gezin tegelijk online bent.