Tweak lanceert Internet, Televisie en Telefonie over Glasvezel

PERSBERICHT

Tweak lanceert Internet, Televisie en Telefonie over Glasvezel
ALMERE, 26 februari 2010 – ISP Tweak levert vanaf 1 maart 2010 alles-in-één via het glasvezel aan in diverse steden in Nederland om de mogelijkheden van glasvezel optimaal te benutten.

Om te voldoen aan de groeiende behoefte aan snel internet, digitale televisie en telefonie bij eenzelfde aanbieder, levert Internetserviceprovider Tweak vanaf 1 maart 2010 glasvezelabonnementen aan in een groot aantal steden verspreid door heel Nederland. In diverse steden is het glasvezelnet inmiddels aangesloten “tot in de woning” en kan er gebruik worden gemaakt van deze nieuwe techniek. Tweak wil haar abonnee’s de vrijheid en de mogelijkheid geven om zo veel mogelijk uit deze glasvezelverbinding te halen. Onder het motto “Ultimate Freedom” levert Tweak Internetsnelheden tot 100Mbit, voorzien van digitale interactieve televisie en telefonie.

Om glasvezel voor iedereen toegankelijk te maken, levert Tweak een assortiment glasvezelabonnementen voor een vaste prijs per maand waarbij alles is inbegrepen en de vrijheid om per maand op te zeggen. Levering van de Tweak glasvezelabonnementen vindt vanaf de lancering onder andere plaats in de steden Almere, Enschede, Berkel & Rodenrijs, Haaksbergen, Hilversum, Schijndel, Son & Breugel, Uden, Veghel, Nijkerk, Elburg en Amsterdam-Osdorp. Rond de zomer van 2010 kan ook worden geleverd in de steden Leeuwarden, Hoevelaken en Meppel.

De glasvezelabonnementen bevatten Internettoegang waarbij snelheden tot maximaal 100Mbit zowel bij het downloaden als uploaden gehaald kunnen worden. Tweak geeft haar klanten onbeperkte vrijheid in het gebruik van de Internetverbinding. Marketing & Sales manager Martin van Dijk: “We bieden ongekende vrijheid in hoe jij je Internetverbinding gebruikt. Bijvoorbeeld het ontvangen en versturen van grote bestanden. Wil je jouw hele fotocollectie uploaden naar je webserver, of doorsturen via e-mail? Geen probleem met de volledige bandbreedte die je ongeknepen tot je beschikking hebt. Uiteraard ook vanaf ons Usenetplatform.”

Standaard wordt er bij de glasvezelabonnementen van Tweak digitale interactieve televisie meegelevert. Het televisiepakket bevat standaard een breed scala aan regionale en (inter)nationale zenders en de mogelijkheid om direct films te bestellen en te bekijken via video-on-demand. Een aantal van deze zenders zal in HD-kwaliteit worden aangeboden. Uiteraard is het televisiepakket uit te breiden met pluspakketen die extra zenders bevatten of bijvoorbeeld live Ere Divisie Voetbal naar de huiskamer brengen.

Over Tweak

Tweak begon in 2002 met het leveren van breedband Internet met de hoogst mogelijke snelheid over ADSL, het ‘ouderwetse’ koperen telefonienetwerk. Sinds dien was het voor de serieuze Internetgebruiker voor het eerst mogelijk om het maximale uit een Internetverbinding te halen. Al snel werd het assortiment uitgebreid met een Usenetplatform en Telefonie via het Internet (VoIP). Glasvezelinternet, de nieuwe en nu al populaire ontwikkeling op gebied van Internettoegang, geeft een enorme impuls aan de mogelijkheden van digitale interactieve communicatie. Tweak vindt het vooral van belang dat deze nieuwe techniek voor iedereen voor een betaalbare prijs bereikbaar moet kunnen zijn en dat daarbij de uitgebreide mogelijkheden maximaal moeten kunnen worden benut.

# # #