Netwerkonderhoud maart / april (update)

Update: het onderhoud dat de nacht van 8 april zou plaatsvinden is tot nader orde uitgesteld.

Alle klanten van Tweak zullen in de komende paar weken een korte onderbreking van hun verbinding ervaren. Alvast onze excuses voor alle overlast die dit met zich mee kan brengen. Hieronder leggen wij uit wat wij van plan zijn.

Landelijk netwerkonderhoud

In de nacht van dinsdag 7 april op woensdag 8 april omstreeks 00:30u zullen we een van onze belangrijkste routers vervangen. Deze router vormt het knooppunt tussen meerdere geografische gebieden en netwerkleveranciers. Het apparaat hangt niet in een specifieke wijkcentrale, maar lokaal in ons datacentrum. Dat betekent dat dit invloed heeft op álle klanten van Tweak. Dit kan leiden tot meerdere korte onderbrekingen van maximaal enkele minuten. We verwachten dit onderhoud rond 03:00u weer afgerond te hebben. Ook hiervoor alvast ons excuus.

Netwerkonderhoud Almere en Enschede

Wij zijn continu bezig met het verbeteren van onze diensten. Met een eigen netwerk betekent dat dat we een boel eigen apparatuur beheren. Soms is dat een software-update, soms plaatsen of vervangen we complete apparaten. De komende tijd gaan we nieuwe software op netwerkapparatuur op al onze switches installeren.

Op maandag 23 en dinsdag 24 maart zullen we software-upgrades gaan uitvoeren op netwerkapparatuur in alle wijkcentrales van Almere en Enschede. Dit zullen we gefaseerd uitvoeren. Dat betekent dat we de centrales één voor één beetpakken. We hebben er voor gekozen om dit op een tijdstip te doen dat het lekker rustig is op het netwerk. We verwachten maximaal 5 minuten per apparaat nodig te hebben.

Dat betekent dat alle klanten in Almere en Enschede tijdelijk offline gaan. Tijdens de update van de wijkcentrale is er geen internetverkeer mogelijk. Daarnaast zal televisie van Sparql tijdelijk niet werken en kan er niet gebeld worden.