Levering Haaksbergen en Wierden in volle gang

Begin december kondigden wij aan dat wij tien nieuwe woonplaatsen zouden voorzien van 1000 Mbit glasvezel. Inwoners van Deventer, Rijssen, Holten, Wierden, Haaksbergen, Bathmen, Diepenveen, Enter, Ridderspoor en Schalkhaar zijn de gelukkigen die voortaan kunnen kiezen voor het snelste internet van Nederland. De uitrol is in volle gang en de eerste plaatsen die we beetpakken zijn Haaksbergen en Wierden. Vandaag kunnen wij melden dat de levering van deze woonplaatsen nagenoeg volgens schema verloopt.

Heb je een bestelling gedaan voor een 1000 Mbit glasvezel-verbinding en woon je in Haaksbergen of Wierden? Dan kun je een dezer dagen een telefoontje van ons verwachten om een monteursbezoek in te plannen. Ook zal binnen enkele dagen de benodigde apparatuur worden bezorgd. Alle bestaande klanten worden gedurende de weken van 15 en 22 februari omgezet op het nieuwe netwerk.

Wie al glasvezel heeft van Tweak wordt overgezet op ons nieuwe netwerk. Daar merk je helemaal niks van, en er hoeft geen apparatuur te worden gewisseld. Wie overstapt op een nieuwe snelheid zal deze upgrade vanzelf merken. Op de eerstvolgende factuur zijn dan de nieuwe tarieven terug te zien.

De planning:

Er komt een boel bij kijken om een stad uit te rollen. Eerst moeten wij een verbinding naar de wijkcentrales toe leggen. Vervolgens kunnen apparatuur als routers, switches en patchpanelen worden geplaatst. Voor het aanleggen van deze verbinding, en het geleverd krijgen van de apparatuur, zijn wij afhankelijk van onze leveranciers. Daarom is het altijd spannend of wij onze planningen strak kunnen halen.

Dat lijkt in dit project gelukkig het geval. Onze monteurs Jan en Lars zijn inmiddels klaar met het inrichten van de wijkcentrales in Haaksbergen. Komende week wordt de laatste hand gelegd aan de centrales in Wierden. Daarna zijn de wijkcentrales in de andere nieuwe woonplaatsen aan de beurt.