Gefeliciteerd, Glasvezel de Wolden heeft genoeg abonnementen!

Het bewonersinitiatief Glasvezel de Wolden heeft voldoende abonnementen gehaald om de 'pilot' definitief door te laten gaan. Meer dan 1100 abonnementen werden er gehaald in Koekange, Ruinerwold en Oosteinde, zo liet de stichting in een persbericht weten. Daar willen wij het initiatief, de bewoners en vooral alle vrijwilligers hartelijk mee feliciteren!

Begin maart kondigden wij aan dat wij 10 Gigabit en 1000 Mbit zouden gaan leveren in de Drentse gemeente de Wolden. Dit is een bijzonder project omdat het vanuit de bewoners zelf is ondernomen. Meestal zijn wij gewend dat particuliere bedrijven zoals Reggefiber steden en dorpen verglazen. In het geval van de Wolden vonden deze partijen dat niet de moeite waard, omdat 'buitengebieden' extra geld kosten om aan te leggen. Het is de bedoeling van de stichting Glasvezel de Wolden geweest om álle adressen in het gebied aan te sluiten. Van rijtjeshuis tot ver-afgelegen boerderij.

Ook voor ons is de Wolden een bijzonder project. Dit is voor het eerst dat wij nauw samenwerken met collega-providers Fiber en Stipte om gezamenlijk voldoende abonnementen in het gebied te verkopen. Die samenwerking is collegiaal en gemoedelijk verlopen en laat zien dat de Nederlandse internetmarkt behoefte heeft aan onafhankelijke providers die een alternatief kunnen bieden voor de grote partijen.

Ons moederbedrijf Cambrium werkt mee aan het inrichten van de wijkcentrales, waardoor precies dezelfde mogelijkheden ontstaan als wij al op ons eigen Coanet gewend zijn. Ook voor andere providers is het mogelijk via dit netwerk te leveren. Op die manier maken wij nieuwe internettechnieken mogelijk voor mensen die daar voorheen geen toegang toe hadden. En dat op een onafhankelijke manier, om met zijn allen de internetreuzen in onze markt wakker te houden.