Dordrecht en Enschede 13 september klaar voor R+ *update*

ALMERE, 2 september 2010 - Netwerkoperator Reggefiber heeft aangegeven dat de glasgebieden Dordrecht en Enschede vanaf 13 september klaar zijn voor glasvezelleveringen.

In de steden Dordrecht en Enschede is Reggefiber al een aantal maanden bezig om net netwerk klaar te maken voor glasvezelleveringen. Helaas is de planning een aantal malen verschoven waardoor o.a. Tweak het opleveren van de aanvragen voor deze locaties heeft moeten vertragen. Inmiddels staat de 13'e september als harde datum vast. Vanaf dat moment kunnen glasvezelaanbieders hun diensten over het Reggefiber netwerk uitrollen.

Tweak zal vanaf 13 september alle aanmeldingen voor de regio's Dordrecht en Enschede met de hoogste prioriteit en met de grootst mogelijke zorg in behandeling nemen.

Update: van onze netwerkleverancier begrijpen wij dat voor Enschede twee aparte trajecten van aanleg gelden. Enerzijds is er de uitrol van het nieuwe netwerk, waarvoor bovenstaand nieuwsbericht ongewijzigd van kracht is. Anderzijds is er sprake van een migratie van bestaande glasvezellijnen naar het nieuwe netwerk. Dit separate traject is technisch lastiger te realiseren en hiervoor geldt een onbekende opleverdatum. Het migratietraject geldt voor de gebieden: Zuid Enschede, een gedeelte van het centrum, Roombeek, Pathmos, Laares, Cascade en Alphatoren.