Glasvezel de Wolden

 

Stichting Glasvezel de Wolden is een bewonersinitiatief in de gelijknamige Drentse gemeente. De stichting weet zich gesteund door de Gebiedscoöperatie Zuidwest Drenthe, de Provincie Drenthe en de Gemeente De Wolden. Voortaan kunnen huishoudens een verbinding bestellen bij Tweak. Inmiddels is de uitrol van het zogenaamde ‘pilot’-gebied in volle gang en worden de eerste 2.200 adressen voorzien van een glasvezelaansluiting.

Status Adressen Woonplaatsen
Direct leverbaar 4.820 Koekange, Oosteinde, Ruinerwold, Ruinen, Ansen, Eursinge, Echten
In uitrol 6.243 Zuidwolde, Alteveer / Kerkenveld, Drogteropslagen, Linde, Fort en Veeningen, Koekange buitengebied, Koekangerveld, Berghuizen, de Wijk

€ 25,- aansluitkosten, € 25,- borg en €25 administratie Canal Digitaal

57.95 per maand
Postcodecheck

Levergebied Glasvezel de Wolden

In onderstaande woonplaatsen wordt het netwerk van Glasvezel de Wolden aangelegd.

Veelgestelde vragen

Alle eenmalige kosten zoals administratiekosten en borg worden in rekening gebracht ongeveer een maand voordat het abonnement in gaat. Meestal zijn deze kosten €25 en €50 respectievelijk.

De maandelijkse kosten worden in rekening gebracht vanaf het moment dat de verbinding in gebruik wordt genomen. Als dat meer dan een maand duurt nadat wij het signaal op de lijn hebben gezet, dan begint de betaling op dat moment.

Wij factureren elke maand vooraf. Het zou dus kunnen zijn dat je bijvoorbeeld halverwege een maand wordt opgeleverd, en dus de huidige maand en alvast de eerstvolgende maand betaalt.

Wanneer wij een bestelling ontvangen op onze website sturen wij een papieren contract per post. Bij dit contract zit een antwoordenvelop. Als wij het contract retour hebben ontvangen gaan de twee weken wettelijke bedenktijd in. Na deze bedenktijd is het contract in principe definitief.

Het abonnement gaat pas echt in op het moment dat de verbinding in gebruik wordt genomen. Dat is ook het moment dat de eerste reguliere maandfactuur in rekening wordt gebracht.

Als wij een getekend contract retour ontvangen heb je nog twee weken wettelijke bedenktijd. Daarna is het contract in principe definitief. Indien het project Glasvezel de Wolden geen doorgang vindt, of wij om een andere reden niet kunnen leveren, kun je vanzelfsprekend afzien van het abonnement.

Ja dat kan. Neem daarvoor gerust contact met ons op.

Omdat het kan! We zien deze snelheid niet zozeer als noodzakelijk, maar als vooruitstrevend, leuk en als statement naar de rest van het land. We zijn de eerste in Nederland (en waarschijnlijk Europa) die het doen.

Wij hebben een hekel aan beperkingen. Andere providers met hun lage snelheden werpen onnodige beperkingen op, die helemaal niet hoeven. Wij gooien je verbinding wagenwijd open.

Dat is moeilijk te zeggen. Wij verwachten augustus de eerste adressen in de pilotfase van 1400 adressen op te kunnen leveren. Houd voor een actuele status de website www.glasvezeldewolden.nl in de gaten.

Omdat het bewonersinitiatief Stichting Glasvezel de Wolden graag gerenormeerde partijen op hun netwerk wil. Zij hebben contact met ons opgenomen en wij doen graag mee met zo’n bijzonder initiatief. We hebben erg veel respect en bewondering voor wat Glasvezel de Wolden in zo’n korte tijd gelukt is.

Ja dat kan. Standaard is het IP dynamisch, maar als je contact met ons opneemt zetten wij het graag voor je vast.