Glasvezel de Wolden

Glasvezel in de Wolden

Stichting Glasvezel de Wolden is van oorsprong een bewonersinitiatief in de gelijknamige Drentse gemeente. De stichting weet zich gesteund door de Gebiedscoöperatie Zuidwest Drenthe, de Provincie Drenthe en de Gemeente De Wolden. Na een bijzonder succesvolle vraagbundeling is het project bekroond met een European Broadband Award. Inmiddels is de uitrol van het netwerk 'voltooid' verklaard en kunnen huishoudens een verbinding bestellen bij Tweak.

In het kort

  • Huishoudens verglaasd +/- 11.200
  • Woonplaatsen leverbaar Koekange, Oosteinde, Ruinerwold, Ruinen, Ansen, Eursinge, Echten, Zuidwolde, Alteveer, Kerkenveld, Drogteropslagen, Linde, Fort, Veeningen, Koekangerveld, Berghuizen en de Wijk
  • Eigenaar Gemeente, provincie en Rendo
Doe de postcode check

Gigabit Internet ook bij jou?

Doe de postcode check

Veel gestelde vragen

Wanneer ga ik betalen?

Alle eenmalige kosten zoals administratiekosten en borg worden in rekening gebracht ongeveer een maand voordat het abonnement in gaat. Meestal zijn deze kosten €25,- en €50,- respectievelijk. De maandelijkse kosten worden in rekening gebracht vanaf het moment dat de verbinding in gebruik wordt genomen. Als dat meer dan een maand duurt nadat wij het signaal op de lijn hebben gezet, dan begint de betaling op dat moment. Wij factureren elke maand vooraf. Het zou dus kunnen zijn dat je bijvoorbeeld halverwege een maand wordt opgeleverd, en dus de huidige maand en alvast de eerstvolgende maand betaalt.

Wanneer gaat het abonnement in?

Wanneer wij een bestelling ontvangen op onze website sturen wij een bestelbevestiging. Als wij een bevestiging hebben ontvangen gaan de twee weken wettelijke bedenktijd in. Na deze bedenktijd is het contract definitief.

Let op!

Het abonnement gaat pas echt in op het moment dat de verbinding in gebruik wordt genomen. Dat is ook het moment dat de eerste reguliere maandfactuur in rekening wordt gebracht.

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Als wij een getekend contract retour ontvangen heb je nog twee weken wettelijke bedenktijd. Daarna is het contract definitief. Indien het project Glasvezel Zuidenveld geen doorgang vindt, of wij om een andere reden niet kunnen leveren, kun je vanzelfsprekend afzien van het abonnement.

Kan ik tussentijds upgraden of downgraden?

Ja dat kan. Neem daarvoor gerust contact met ons op.

Waarom 10 Gigabit?

Omdat het kan! We zien deze snelheid niet zozeer als noodzakelijk, maar als vooruitstrevend, leuk en als statement naar de rest van het land. We zijn de eerste in Nederland (en waarschijnlijk Europa) die 1 Gigabit leveren.

Wanneer is mijn adres aan de beurt?

Dat is moeilijk te zeggen. Wij verwachten augustus de eerste adressen in de pilotfase van 1400 adressen op te kunnen leveren. Houd voor een actuele status de website van Glasvezel de Wolden in de gaten.

Waarom Drenthe?

Omdat het bewonersinitiatief Stichting Glasvezel de Wolden graag gerenommeerde partijen op hun netwerk wil. Zij hebben contact met ons opgenomen en wij doen graag mee met zo’n bijzonder initiatief. We hebben erg veel respect en bewondering voor wat Glasvezel de Wolden in zo’n korte tijd gelukt is.

Kan ik een vast IP-adres krijgen?

Ja dat kan. Standaard is het IP-adres dynamisch, maar als je contact met ons opneemt zetten wij het graag voor je vast.